Принцип дії і вибору акумуляційної (буферної ємності) для будинку

Продумана система опалення з твердопаливним котлом повинна включати в себе буферну ємність, яка дозволяє використовувати створене тепло дуже ефективно.
Вироблене котлом тепло залежить від потужності самого котла,  а тепловтрати будинку змінюються за різної темпаратури зовнішного середовища, таким чином виникає ситуація, що тепло може вироблятися в надлишку. Саме в такій ситуації виникає потреба у накопичувальній ємності, яка ефективно збереже це тепло і таким чином зменшить витрати палива та енергії.

Отож, принцип дії буферної (накопичувальної) ємності полягає в тому, що в процесі роботи котла частина його енергії спрямовується на нагрівання додаткового обсягу теплоносія, що знаходиться у великій за обсягом ємності. Ця ємність (бак) має хорошу теплоізоляцію з дуже малими тепловтратами. Після того, як котел припинить працювати, і приміщення почне охолоджуватися, датчик температури повітря (або температури води в системі опалення) включає циркуляційний насос, який подає гарячу воду з бака-акумулятора в систему опалення. Температура повітря (води) підвищується до встановленого значення, і датчик вимикає насос. Температура води в баку трохи зменшується, але завдяки хорошій теплоізоляції продовжує залишатися досить високою. Цикли включення і виключення насоса тривають до тих пір, поки температура води в баку буде залишатися вищою, ніж в системі опалення. Залежно від обсягу ємності, тепловтрат приміщення, температури зовнішнього повітря і заданої температури повітря в будинку, такий пристрій може забезпечити комфортне тепло в будинку від декількох годин до 1,5 – 2-х діб при непрацюючому котлі. При відсутності в будинку людей термостат (датчик) можна налаштувати на мінімальну температуру обігріву, тоді запасеної енергії вистачить на ще більший період часу.

Об’єм буферної ємності розраховують, керуючись співвідношенням 20-40 літрів акумулюючої ємкості на 1 кВт надлишкової потужності котла.

На нашому сайті представлено буферні ємності українського, чеського та австрійського виробництва. Придбавши теплоакумулятор у нас ви можете бути впевнені у його високій якості та надійності, забрати продукт можна самовивозом у Львові або скористатись доствкою по Україні

Similar Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
0
    0
    Корзина
    Корзина пустаПовернутись