принцип роботи теплового насосу фото
принцип роботи теплового насосу картинка

ПРИНЦИП РОБОТИ ТЕПЛОВОГО НАСОСУ

Щоб зрозуміти як працює тепловий насос можна згадати про те, як влаштований звичайний побутовий холодильник або кондиціонер, оскільки робота усіх цих пристороїів основана на тому самому термодинамічному циклі Карно, а різниця полягає лише у направленості тепла.

 

Робота теплового насосу проходить у три етапи:  збір тепла із навколишнього середовища, підвищення його темпаратурного рівня, використання цього тепла в системі опалення.

1 ЕТАП

Повітря обдуває систему трубопроводів зовнішнього блоку, по яких циркулює легко кипляча, незамерзаюча рідина. Темаратура цієї рідини завжди нижча від темпаратури навколишнього повітря. Таким чином холодагент нагрвіється повітрям. Даний процес відбується навіть при від`ємних темпаратурах повітря, визначальним для цього є темпаратурний диференціал. Отримане тепло переходить на другий етап.

2 ЕТАП

Холодагент, що циркулуює в тепловому насосі, це рідина, яка кипить та випаровується навіть при низьких темпаратурах. Поглинаючи тепло навколишнього повітря, холодагент закипає та переходить в газоодібний стан. Компресор стискає пари холодагента, що викликає підвищення їх темпаратури. На цьому етапі пари холодагента стають достатньо гарячими, щоб передати  їх тепло у  контур опалення.

3 ЕТАП

Використовуючи отримане тепло можна нагріти воду та опалати оселю. Надалі холодагент віддає своє тепло, при цьому охолоджуючись, знову стає рідким. Але поки він надто теплий і під надто високим тиском, щоб знову забирати тепло зовні. Тиск холодагента знижується при проходженні через дросельний вентиль. При  цьому різко знижується його темпаратура. Тепер холодагент знову може поглинати тепло навколишнього повітря, цикл роботи насоса замикається.

Наша компанія з центральним офісом у Львові займається торгівлею та монтажем теплових насосів типу ПОВІТРЯ – ВОДА. Доставка можлива по всій Україні! Телефонуйте та отримуйте безкоштовну консультацію +38 068 199 48 81 http://teplotep.com.ua/product-category/heat-pump/

Similar Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
0
    0
    Корзина
    Корзина пустаПовернутись