Типи сталевих радіаторів опалення (тип 11, 21, 22, 33)

Типи сталевих радіаторів фото

Серед різних видів радіаторів, останнім часом найбільш часто стали застосовуватися саме сталеві батареї, які володіють деякими значними перевагами перед своїми чавунними попередниками. І в першу чергу це обумовлено їх меншою вагою і значною легкістю монтажу. Розглянемо основні типи сталевих радіаторів опалення.

Конструкції і різновиди сталевих радіаторів

Так як сталь є матеріалом високотехнологічним, то саме через таких якостей, вона була обрана для виробництва сучасних радіаторів. Завдяки її пластичності, міцності і гнучкості, дуже гарної можливості «тримати» зварювальний шов і високій теплопровідності (а це найважливіше в даному матеріалі), сталь стала саме тим матеріалом, що забезпечує відповідність усім вимогам при створенні систем опалення та радіаторів зокрема.

Ці радіатори опалення бувають двох основних типів:

Перший тип за своєю конструкцією має від однієї до трьох панелей всередині самого виробу. Панелі мають свою структуру. Усередині кожної з них є два плоских профілю зварених по контуру. Виготовляються ці панелі найбільш дешевим методом сучасних технологій – штампуванням. Потім створюються спеціальні канали овальної форми, що забезпечують напрямки для транспортування тепла. Простота виробництва, застосування недорогого роликового зварювання, а також мінімальні вимоги до процесу складання, який здійснюється шляхом з’єднання за допомогою патрубків, забезпечує і цілком низьку ціну цього виробу.

Прагнучи збільшити тепловіддачу радіаторів, конструктори передбачають можливість додавання до панельним їх видами зовнішніх ребер. Для цієї мети застосовуються особливо тонкі сталеві листи, що забезпечує їх швидкий прогрів і таку ж швидкість передачі тепла. Збільшення конвекції, що досягається застосуванням даного конструкційного рішення, дозволяє розраховувати на більш швидкий прогрів повітря в приміщенні. При з’єднанні панелей в ряд, причому, коли їх застосовують кілька штук відразу, для них застосовують спеціальні кожухи, що кріпляться з обох сторін. Такі радіатори діляться на кілька типів, що обумовлено кількістю панелей нагрівання і конвекції всередині кожного типу.

Типи сталевих радіаторів

Панельні сталеві радіатори опалення діляться на наступні типи:

Сталеві радіатори типи 10, 11, 12 ,21, 22, 33 фото
Сталеві радіатори типи 10, 11, 12 ,21, 22, 33 картинка
  • Тип 10 – не має облицювання, в ньому відсутній конвектор і застосований тільки один ряд панелей.
  • Тип 11 – має один ряд панелей, один конвектор, але не обладнаний гратами у верхній частині.
  • Тип 20 – оснащений двома рядами панелей, але не володіє конвектором при наявності решітки, яка випускає тепле повітря.
  • Тип 21 – радіатор дворядний, має конвекційні ребра в закритому кожусі.
  • Тип 22 – дві панелі, два конвектора і кожух.
  • Тип 30 – це вже трьохрядовий радіатор, але без наявності конвективного оребрення, при наявності воздуховодной решітки.
  • Тип 33 – застосовує у своїй конструкції три панелі, три конвектора в закритому кожусі.

Виходячи з цієї класифікації, стає зрозуміло, що в залежності від їх конструкції якість і швидкість тепловіддачі відрізняється. Так радіатори, що належать до типів 10 і 11, що не володіють конвекторами забезпечуватимуть тепло тільки шляхом прямого нагріву повітря в приміщенні. А це означає, що на це буде потрібно або більше часу, або вище потужність системи. Всі радіатори з конвекторами найбільш економічні і ефективніше їх безконвекторних варіантів.

Завдяки тому, що ці  легкі, негабаритні – це робить їх не тільки зручними в монтажі, але і не вимагає багато місця для свого розміщення в квартирах, що не менш важливо в сучасних умовах катастрофічної нестачі місця. Всі ці властивості сталевих радіаторів і привертають до себе сьогодні власників квартир і власних приватних будинків.

Приклад товарів з різним типом виконання

0
    0
    Корзина
    Корзина пустаПовернутись